ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

ZAVIŽAN NA VELEBITU STAZOM U KRASNO




Krenuli smo sa Planinarskim društvom Kamenjak sa Raba dakako najprije trajektom pa busom iz Stinice na Zavižan. Grupa od 23 planinara i pas od Erosa Fido. Prohladan i oblačan dan nije obećavao neko lijepo vrijeme ali kako je izlet imao više varijanti krenuli smo pa šta bude. Na Oltarima je već bilo snijega ali cesta za Zavižan bil je očićena. Moglo se proći jednim trakom. Kad smo stigli na Zavižan bilo je -6°C. Posvuda snijeg i magla. Raspoloženje u grupi  je vrlo vedro i na visokom nivou. Odustali smo od Malog i Velikog Rajinca i Planinarske kuće Apatišan. Odlučili smo krenuti u Krasno.
U Planinarskom Domu na Zavižanu bilo je toplo i ugodno, prava obiteljska atmosfera. Drago mi je doći ovdje uz vazda srdačan doček gosp. Vukušić Ante a takav mu je bio i otac pokojni kojeg sam poznavao. Popila se rakijica a bilo je kave ili čaja.


Nakon kraće pripreme krenuli smo stazom za Krasno. Staza je bila samo djelimično vidljiva zbog snijega  a bilo ga je i više od koljena. I tako uz manja lutanja i po doista velikom snijegu ali vrijeme nam se popravilo te uz obilje sunca stigli smo u Krasno za  nekih 7 sati. Dobro smo pojeli u konobi kod Jure u Krasnom i krenuli nazad.
Zbilja je organizacija ali i vođenje bilo za svaku pohvalu. Sve zahvale idu Erosu našem planinaru iz Putničke agencije Eros Rab 

















Nema komentara:

Objavi komentar